Tankarna    Bilderna    Musiken

Makro


Att fokusera på det fina och utesluta det som känns fult och ovesäntligt (för att försöka framstå som sådär klok och metaforisk). Men lite så är det faktiskt när jag plockar fram makro-objektivet. Att det liksom är väldigt lätt att glömma omvärlden när man kryper runt halvt uppochned i en underbar värld av vårblommor och småkryp på jakt efter nya spännande kompositioner och perspektiv.


En bra morgon


Att vakna upp utan tryck över bröstet till ett soldränkt rum.

Tjugoinio


Kvällsljus, kvällsbris, vårvärme,
Underbara underbara vårregn,
Vackra hotfulla vatten.


Salstenta


Den rubriken hade man inte förväntat sig på bloggen. Men jag tycker om situationen. Stor sal med stora fönster som släpper in dagsljus. Tystnad bortsett från skrivljuden. Fokus. Att omges av folk som är helt inne i sitt. Att själv få fokusera på sin uppgift, och emellanåt ge sig paus för att observera och reflektera lite.

Underbara piano


och älskade musik. och att våga. och att utvecklas. För ett halvår sen tyckte jag det var väldigt väldigt jobbigt att höra min egen röst inspelad, om jag så bara pratade. Nu vågar jag låta andra höra mig sjunga. Jag vet inte om det är rösten eller självkänslan som förbättrats, oavsett vilket är det en positiv förändring att ta vara på. (Tack!)Cover på "I´ll drown" med Soley

Finheter


Fin vårpromenad i vacker värld.
Fin musik i ny spellista.
Fina nattliga samtal, med otroligt fina och begåvade vänner.

Skapande


Pianospelande, fotograferande, skrivande, paintkluddande, photoshoppande, gif-fil-skapande. Underbara kreativitets-inspirations-perioder och alla möjliga tänkbara sätt att få utlopp för dem.
Vänskap


Vi bestämde att det inte alls var shoppingväder idag. Det var chipsväder.
Struntade i affärerna och kröp ner framför en hyrfilm med ett rör Pringles istället.

Vänskap kan verkligen innebära mycket smärta, det är svårt att bry sig så mycket om. Men när det fungerar är det himla fint. Finare än det mesta.

Paint


Kreativar av mig i program som ger barndomsminnen. Prestationslöst(?) Jag tror fortfarande ordet är fel men hittar inget bättre, så det får duga. Eller kanske var det helt rätt ändå, för någon vidare prestation är det inte när jag målar.

Men vet du? Jag bryr mig inte.
Inspiration


Att vilja skapa.Hej


Knäppkväll. Flumkväll. Energikväll. Inspirationskväll. Gladkväll. Brakväll. Nu ska jag skriva en låt och kanske springa några varv runt huset. Kram!

Natt


När sista personen loggat ut för natten.

Jag ska också sova snart, känner att lugnet äntligen infunnit sig. Måste bara få njuta lite till, och få dela med mig lite till. Låta tonerna fylla hela kroppen, och beröras lite till.

Min känslolåt nummer ett. Den väcker så mycket inom mig. Men tillåter det finnas på ett fint sätt och bara göra lite lagom ont.

Så fruktansvärt vacker är den, jag tröttnar aldrig.


Ny musik


Nattens repeat-låt. När man hittar en låt som känns så rätt att man kan sitta och trycka på repeat i timmar utan att se meningen med att lyssna på något annat.


Uträtta


Hittills idag har jag

Läst klart ett kapitel i skolboken
Skrivit en marknadsanalys
Damsugit huset och städat rummet


Det finns inte mycket som går upp emot känslan av att ha uträttat något bra.
Det behöver förresten inte vara så uppenbara saker, för när jag tänker efter har jag även

Varit snäll mot mig själv i både tanke och handling
Varit snäll mot och ställt upp för människor jag tycker om
Sagt hej till och lett mot en främling


Egentligen går det nog att hitta något bra man gjort varje dag. Om inte annat har man tagit sig igenom ännu en dag i det svåra som kallas livet. Jag hoppas verkligen att du som läser kan se och uppskatta det fina just du har uträttat. Om inte annat är du fin som bara existerar.

Glitter


Vakna till en underbar morgon och ge sig direkt ut i skogen. Hoppa över glittrande rännilar av smältvatten från gårdagens snötäcke som idag fick ge efter för vårsolen. Känna hur allt är så fint att det liksom gör lite ont bröstet och man bara vill lägga sig ner på marken och existera ett tag.Sparade glittret.

Närvaro


Förundras över hur bra jag mår i natt. Ligger i sängen med hunden tätt intill, chattar med fina människor, njuter av bra musik. Känner mig märkligt närvarande och levande. Känner att jag plötsligt existerar fullt ut och att jag inte skulle vilja vara någon annanstans än just precis här och nu. Det känns fantastiskt fint.

Bror


Det är något speciellt med en syskonrelation. När man växt upp så nära inpå någon är det som att man förstår varandra på en annan nivå. Med bara blickar kan vi hålla hela konversationer utan att omgivningen märker det. Även om vi ibland bråkar vet jag att han skulle stå på min sida om så resten av världen vände sig mot mig, och jag skulle göra detsamma för honom.

En lyssnare


Vad fint det kan kännas att ha någon som bara lyssnar. Någon som säger rätt saker och leder rätt. Uttrycket lätta på hjärtat har aldrig känts mer träffande. Jag är övertygad om att jag just blev av med en stor massa av något mörkt som tidigare trängdes i bröstet.

Framtid


Att plötsligt inse att det är möjligt att tänka framåt igen. Känna att det är okej att finnas lite till, att det är värt att prova på och göra planer, att det kanske faktiskt kan fungera och bli bra.

Att för en stund hitta tillbaka till drömmarna som fanns där innan. Surfa runt på nätet, kolla upp, skriva ner, känna vilja. Jag kan inte minnas när jag senast kände vilja och motivation till något. Utan drömmar och mål finns inte mycket. Det får jag inte glömma.

Stjärnhimmel


Tycker lite synd om den som aldrig fått sitta på bryggan under en stjärnklar himmel efter ett nattligt bastubad.

Fysisk trötthet


Att få sätta sig ner och känna tröttheten i musklerna och lugnet i huvudet efter en lång dag av hårt fysiskt arbete. Det blev som vanligt en fin påskafton ute på landet med släkten. Nu är löven krattade och påskbrasan brinner fortfarande nere på stranden, ikväll blir det bastu och årets första dopp i havet. Glad påsk ni fina!

Havet


Sätter mig längst ut på bryggan. Fötterna snuddar vid vattenytan och sprider ringar. Vinden krusar havet och svalkar precis lagom. Sjöfåglar kuttrar mjukt med varandra och örnarna spanar ner på oss från gråmulen himmel.

En mindre förflyttning av tyngdpunkten och jag omsluts av iskallt vatten. Jag gör det inte, men tycker om känslan av tanken. Vattnet och havet är min vän och trygghet.

Utvecklas


Gå in i något med övertygelsen att man är urkass och kommer misslyckas. Inse att man har utvecklats och faktiskt är ganska bra. Igår var jag modig, utmanade och överträffade mina förväntningar på mig själv på flera plan. Jobbigt, men vad bra det kändes efteråt!

Aprilväder


Underbart opålitligt aprilväder just nu! Värmande vårsol och kylig snöstorm på en gång, och måsarna skriker somrigt ovanför.


Koppla ner


Gårdagens Earth hour spenderades i nedsläckt rum med mysfilt, värmeljus och en bra bok. Fick en påminnelse om hur ständigt uppkopplad och uppdaterad jag är i vanliga fall. Ska försöka bättra mig, tror det kan vara bra att koppla ner ibland.